Ze standardního holobytu se vyklubalo zajímavé bydlení

Nespokojit se se standardním konceptem holobytu se mladému majiteli vyplatilo.

Mladému muži se zalíbila novostavba bytového domu blízko centra města a v ní situované třípokojové byty orientované do zeleně. Na pomoc při výběru toho pravého z nich si přivolal architektů ze studia Inspire Design. Požádal je, aby posoudily svůj potenciál tří dispozičně odlišných adeptů. Nové řešení jejich dispozici nakonec naklonilo misku vah na jeho nový domov.

V nepoměru

Přesvědčil ho sympatický přístup architektů, kteří se nedali svést lehčí cestou vycházet z návrhu prezentovaného developerem. „My se vždy snažíme přistupovat k řešení interiérů maximalisticky. To znamená, že prostor řešili více architekti, čímž se na něj vytvořilo několik individuálních pohledů. Z toho jsme vybrali koncept s nejlepším nápadem, který klienta oslovil, či dokonce mile překvapil, „prozradil interiérový designér.

Dodal: „Původní návrh bytu disponoval nepříliš praktickým poměrem velikosti obytných místností a komunikací. Předimenzovaná chodba a kuchyň situovaná uprostřed společenské zóny potlačovali potenciální možnosti prostoru. Obytné místnosti tak byly malé. Snažili jsme se obývací část ulehčit od kuchyně, kterou mladý majitel i tak neplánoval intenzivně využívat. “

Kuchyň jako koridor

Nový koncepční základ, který navrhl architekt , rozšířil už i tak zbytečně velkorysou chodbu vedoucí do obývacího pokoje a přesunul do něj kuchyni.Takto vytvořený miniinteriér v interiéru autoři návrhu ještě vizuálně odlišili.

Ze začátku byl ve hře výrazný barevný kontrast k upoutání pozornosti, ale nakonec s ohledem na perspektivní využití vyhrála nadčasová dubová dýha. V kompaktní kuchyňské stěně oproti lince se kromě zabudované chladničky, multifunkční trouby a kuchyňské skříňky nachází plnohodnotný šatník.

Hry se světlem

Zajímavý prvek táhnoucí se celým interiérem je velkoplošné satinované sklo.Vyhotovili z něj elegantní celoskleněné dveře v plné výši stropu i dělící příčku mezi chodbou a koupelnou, které se staly nenápadnými velkoplošnými svítidly s příjemným rozptýleným světlem, denním i umělým. Největší efekt však přineslo satinované sklo v podobě kuchyňské zástěny, přes kterou prochází světlo z pracovny.

Zástěna tak působí jako velké difuzní svítidlo. Celý interiér se nese v mladistvém duchu s důrazem na čisté hmoty, perfektní detaily a dobrou kvalitu materiálů. Stavební interiér založen na neutralitě vytvořil dokonalé kulisy na dotvoření útulné atmosféry pomocí doplňků. Momentálně je laděn podle současných trendů, ve skandinávském stylu.

Časem, když bude mít domácí pán chuť na změnu, stačí vyměnit koberec a pár doplňků a jeho domácnost se snadno změní k nepoznání. „Po zkušenostech z minulého bydlení jsem se přesvědčil, že se nevyplatí šetřit na těch složkách interiéru, které se nebudou roky měnit,“ dodává spokojený majitel.

Cílem konceptu bylo maximálně využít prostor s ohledem na funkčnost, podloženou životním stylem a potřebami majitele. Hlavní složkou je příjemná dispozice a využití kvalitních materiálů, které zvyšují hodnotu interiéru perspektivní a zároveň vytvářejí plnohodnotný domů.

dy9b0266vu