Moderní srub

Tvorba místa, kde byste mohli trávit víkendy, je aktuální po celý rok. Jsme zemí čtyř ročních období, z čehož vyplývá, že je třeba si najít lokalitu, do které byste neváhali kdykoliv zavítat. Dánové Birgitte a Tom si našli místo pro svůj srub tři sta metrů od pláže.

Podle představ

Realizaci vždy předchází touha. Dvojice už delší dobu snila o černé chatce, ve které by mohla trávit svůj volný čas. Podmínkou bylo tiché místo a zmíněný odstín její fasády. Seveřané si potrpí na přírodní materiál, díky kterému zůstávají neustále v kontaktu s přírodou. V srdci přírody by si ani pravděpodobně nedovili sáhnout po čemsi jiném.

Lepší dispozice

Slovo dalo slovo av blízkosti břehu moře vztyčili dřevěný srub, který dostal moderní dispozici. Dřevěné stěny zde neztratily svou původní funkci, jen získali novější podobu. Obývací pokoj od kuchyně odděluje náznak stěny ve formě nízkého zídky. Interiér je ve srovnání s tmavým zevnějškem laděný do světlé palety s výjimkou několika akcentů.

Krásy prostoru

Kuchyni tvoří kuchyňská linka z tmavšího dýhovaného dřeva bez horní řady. Situování pod oknem umožňuje paní domu pozorovat dění venku. Skvělým a to nejen vizuálním doplňkem je kuchyňský ostrov na kolečkách. Funguje jako pracovní plocha a odkládací prostor zároveň. Tuto část domácnosti doplňuje ještě designová lavička s ladnými křivkami.

Moderní nábytek

Celodřevěný interiér sestává z jednotného druhu světlého dřeva. Místnosti jsou zařízeny jako moderní příbytek. Birgitte s Tomem pochopili, že jednoduchým nábytkem s nadčasovou hodnotou se nedá nic zkazit ani v taktem typu nemovitosti, jakým je tradiční srub. Jeho součást tvoří ložnice a prostorná koupelna. Kuchyň je propojená s terasou křídlovými dveřmi. Vizuální střídmost? Některé stavby si ponechávají siluetu z minulosti

Dřevěný srub postavený firmou Kontio nedaleko obce Takonín na snímku z 14. února 2014 pro přílohu Dům a bydlení.