Chůze se přeceňuje, říkají architekti, kteří navrhli tento interiér

Při rekonstrukci mezonetu z roku 1917 autoři návrhu ze studia Ki Design zohlednily touhu dětí čtyřčlenné rodinky a vytvořili jim doma skluzavku.

Líbí se vám hravost a originalita v interiéru? Tak v tomto dvoupatrovém příbytku o rozloze 212 metrů čtverečních si přijdete na své. Požadavek domácích byla jasná: nechtěli nudné bydlení, ale interiér s nějakým „wow“ efektem, prvkem, který zaujme. Zároveň by však měl být praktický, příjemný a útulný.

Dispozice mezonetu ctí klasické uspořádání se společenskou zónou v přízemí a noční na patře. Právě odtud vede skluzavka, která se vlní přes kuchyni a končí v obývacím pokoji.

Kuchyně byla původně od obývacího pokoje oddělená schodištěm . Po novém sice zůstala jako samostatná místnost, ale je přímo napojena na ostatní společenskou zónu.

Jelikož byt se nachází na nejvyšším podlaží bytového domu, v maximální míře využívá nově vytvořené střešní světlíky kvůli dostatku přirozeného světla. Prostor tak působí vzdušnější a větší.

Barevné schéma je poměrně mírná: neutrální teplá bílá, světle šedá, grafitová a přírodní dub. Barevné akcenty se objevují spíše na  textiliích a čalounění.

Samozřejmě, skluzavka nemohla představovat jediné propojení obou podlaží, takže designéři zde vytvořily nové schodiště.